Ego karmos pasireiškimo laikas. Energija įeina itin greitai ir aštriai.

Tai sustiprina ūmias ir spontaniškas reakcijas, poelgius, konfliktus santykiuose, susijusiuose su ego. Tuo metu kylantys pavojai ar prasidėjusios ligos reiškia tiesioginį arba užspaustą egoistišką pyktį, agresiją, užsispyrimą, nesugebėjimą valdytis, taip pat nevisiškai realizuojamą arba nerealizuotą poreikį bet kokia kaina pasakyti aplinkiniams: „Aš esu.“ Tai akivaizdžiai gali rodyti sutrenkta galva, jos skausmas, insultas, net užpuolimas ar nelaimingas atsitikimas.

Jeigu tuo metu ramu, tačiau problemų kyla Mėnuliui įėjus į Svarstykles, vadinasi, Jūs perduodate savo karmą, t. y. egoistiškų poelgių pasekmes, savo partneriui arba aplinkai.

Tomis dienomis stenkitės apsieiti be žodelio „aš“. Taip mokysitės pamatyti savo ego veidus. Tai laikas, kai geriau būti tarp žmonių, kad galėtumėte labiau pažinti savo slepiamus trūkumus, nes dabar jie pasireikš labai stipriai. Jūsų į ką nors nukreiptas pyktis ar nemotyvuota reakcija gali turėti pasekmių Mėnuliui esant Svarstyklėse arba vėl grįžus į Aviną, todėl verta iki tada atsiprašyti žmogaus, kurį įskaudinote.

Tuo metu priimti sprendimai retai turi vidinę motyvaciją, ypač jeigu jie spontaniški. Jeigu sprendimas buvo apgalvotas, o dabar tik priimamas ir patvirtinamas, jeigu jis susijęs su nepameluotu rūpesčiu kitais žmonėmis, savo šalimi arba Žeme – tai turi didelių perspektyvų. Laimi bebaimiai kovotojai, kurių širdyje jau įsižiebė Idėjos kibirkštis. Šis laikas gali tapti ir jų Savęs suvokimo laiku. Taigi, tai nėra bailių ir apsidraudėlių, ieškančių sau riebesnio kąsnio, laikas. Tokių motyvai paprasti – ego saviraiška. Dažniausiai tai netrunka išryškėti.

Stenkitės neaštrinti konfliktų, neatsakyti į pyktį pykčiu, atsargiau vairuoti. Neužspauskite pykčio savyje, bandykite jį transformuoti taip, kaip sugebate: sportuokite, užsiimkite kontaktiniais arba nekontaktiniais kovos menais, imkitės fizinio darbo, kol pavargsite. Puikiai tiks įvairios jogos praktikos, susijusios su veiksmu. Kas sugeba, gali medituoti į savo ego, kad pamatytų, koks jis ir kiek dar jo liko.

Jeigu pabuvus tarp žmonių norisi miego, valgyti, tylos ar ramybės – būtinai tai ir darykite. Grubumas, nesiskaitymas su kitais, nesugebėjimas išklausyti kito, nevaldomas pyktis ar net agresija rodo Jūsų egoizmą ir savimonę, nepriklausomai nuo to, kuo bandote save pateikti. Taigi, tuo metu gali išryškėti vilkas ėriuko kailyje.

Iš esmės tai puikus kaukių nuplėšimo laikas, kai apsinuogina, kas yra kas.